RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabilt for tohodet baby

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Lille Manar ble født med to hoder. Legene følger fortsatt babyen nøye etter den vanskelige operasjonen lørdag.

Tilstanden til den ti måneder gamle egyptiske jenta var stabil mandag. Hun blir fortsatt nøye overvåket etter operasjonen, hvor det andre hodet ble fjernet.

- Situasjonen har stabilisert seg noe siden operasjonen lørdag. Hun vil fortsatt trenge intensiv behandling en tid fremover, sier overlege Abla al-Alfi til nyhetsbyrået AP.

Legene kan ikke vurdere statusen til Manars nervesystem før alle medisinene og beroligende midler er ute av kroppen, ifølge al-Alfi.

Søndag sa overlegen at det vil gå ti dager før legene vet om Manar vil være reddet.

Den lille jentebabyen mistet mye blod under operasjonen, fordi legene måtte kutte en viktig blodåre som Manar delte med tvillinghodet. Dette førte til en del komplikasjoner søndag, blant annet ustabilt blodtrykk og nedsatt leverfunksjon.

- Heldigvis klarte vi å stabilisere henne, sier al-Alfi.

Manar og søsteren Noora ble født 30. mars i fjor. Manar utviklet seg normalt, men på grunn av tyngden av det ekstra hodet klarte hun verken å sitte eller krabbe.

Det er svært sjelden at et barn fødes med et tvillinghode. Det uvanlige fenomenet oppstår når et embryo begynner å dele seg til eneggede tvillinger, men ikke klarer å fullføre prosessen og ender opp i en underutviklet tvilling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere