RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabler lik på skoleplass

Sist oppdatert:
Rundt 500 lik ble søndag lagt på rekke og rad på en skole i Andizjan øst i Usbekistan. Skuddsalver høres fremdeles i byen søndag.

Situasjonen er langt fra så rolig som den usbekiske myndighetene prøver å gi inntrykk av. Selv hevder å ha situasjonen under kontroll og opplyser at rundt ti regjeringssoldater er drept og «mange flere» demonstranter er drept og minst hundre såret.

2000 såret
Dette er langt fra den virkeligheten en lege i byen Andizjan forteller på telefon til nyhetsbyrået AP søndag.

Legen, som ønsker å være anonym, sier at rundt 500 drepte personer ble søndag lagt ut på rekke og rad på skole nr.15 i Andizjan. Legens beskrivelser bekrefter dermed opplysninger gitt av flere øyenvitner og lokale menneskerettighetsorganisasjoner i landet de siste dagene.

Hun kan også rapportere at minst 2000 mennesker er såret i sammenstøtene i byen fredag, da regjeringssoldater skal ha åpnet ild mot demonstrantene.

Flere skuddsalver
Samtidig som pårørende strømmer til skolen for å identifisere sine døde i Andizjan søndag, rapporteres det om skuddsalver i byen. Flere skal også ha blitt drept på grensen mot Krigisistan natt til søndag.

Ifølge legen var søndag det ingen demonstranter på plassen hvor volden hadde sitt utspring. Men reportere som har forsøkt å komme seg inn i byen søndag, hørte flere skuddsalver fra automatvåpen.

Ifølge en anonym innbygger i Andizjan, er store militærstyrker utplassert i byen. Flere slektninger til antatte deltakere i opprøret er pågrepet, og kan trolig vente seg kraftig tortur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere