De fire siste regntidene har sviktet på Afrikas Horn, som nå opplever den verste tørken på over 40 år. Utsiktene er ifølge meteorologene heller ikke lyste når det gjelder regntida som står for døra.

– Over 1 million mennesker har nå akutt behov for matvarehjelp i regionene Oromia, SNNP, Somali og sørvest i Etiopia, ifølge Redd Barna.

– Rundt 185.000 barn antas nå å lide av den dødeligste formen for underernæring, slår hjelpeorganisasjonen fast.

– Barna, og særlig de minste barna, bærer hovedtyngden av den rystende og mangefasettert krisen i Etiopia, sier Redd Barnas landdirektør Xavier Joubert.

Somali-regionen øst i Etiopia er aller hardest rammet. Der har andelen underernærte økt med 64 prosent det siste året. En stor del av innbyggerne er nå på randen av sult, og mange familier har knapt mulighet til å gi barna ett måltid om dagen.

Rundt 30 millioner mennesker, hver fjerde innbygger i Afrikas nest mest folkerike land, trenger ifølge Redd Barna humanitærhjelp utenfra, men hjelpen uteblir.

FN gikk i februar ut med en nødhjelpsappell, men har til å nå bare fått inn 4 prosent av det de anslo var nødvendig for å komme de hjelpetrengende etiopierne til unnsetning.

(©NTB)