RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staker ut veien videre i Kosovo

Sist oppdatert:
Internasjonale utsendinger er i dag samlet i Kosovo for å diskutere den FN-styrte provinsens videre skjebne.

Diplomatene i den såkalte kontaktgruppen inkluderer utsendinger fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Russland, Italia og Tyskland. De skal møte Kosovos ledere og internasjonale representanter i provinsen, melder AP.

Kontaktgruppen samles jevnlig for å diskutere situasjonen i Kosovo. Temaet for onsdagens er en gjennomgang av utviklingen av demokratiet og minoritetenes rettigheter i provinsen - avgjørende faktorer for dens framtidige status.

Eide leder utredning
Det er nordmannen Kai Eide som står i spissen for dette arbeidet, og konkluderer han positivt om utviklingen i Kosovo, kan det bane vei for mulige forhandlinger mellom kosovoalbanere og serbere om hvorvidt Kosovo skal forbli en del av Serbia og Montenegro eller få den selvstendigheten den albanske majoriteten krever.

Konklusjon i september
Det er ventet at Eide vil legge fram en rapport om sine konklusjoner for FN i september, ifølge AP.

Offisielt er Kosovo fortsatt en del av Serbia og Montenegro, det som er igjen av Jugoslavia. I praksis har FN og Nato styrt provinsen siden luftangrepet mot serbiske styrker i 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere