RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk ut øyet på diplomat

Sist oppdatert:
En dansk diplomat fikk stukket ut øyet da han ble ranet på et hotell i Kenya.

Den danske diplomaten, som er i 40-årene, ble overfalt av røvere og stukket i øyet natt til torsdag, skriver danske Berlingske Tidende.

- Vi er meget sjokkert og berørt over at en av våre kolleger har blitt utsatt for et så alvorlig overfall, sier Tom Nørring, pressetalsmann ved det danske utenriksdepartementet.

Bekrefter overfallet
Nørring gir ingen opplysninger om selve overfallet, men bekrefter at diplomaten og hans familie ble overfalt i Kenya. Han ønsker heller ikke å oppgi identiteten til diplomaten.

Overfallet skal ha skjedd på hotell Yellow Green som ligger nær Lake Naivashi, en halvannen times kjøretur fra hovedstaden Nairobi, ifølge afrikanske medier. Allafrica.com skriver at den danske diplomaten er Karsten Schack, og at han er brakt til sykehuset.

Svingte med våpnene
Hotelldirektør Vincent Muthui sier til Allafrica.com at fire menn klatret over hotellets mur og trengte seg inn i baren. Deretter skal de ha svingt med våpnene sine, ifølge Berlingske Tidende.

- En av dem hadde en pistol, mens resten hadde macheter og køller, sier han.

Hotelldirektøren ble selv skadet i ansiktet. Røverne tok med seg alle kontantene i baren før de fortsatte videre til danskenes værelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere