RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stanser adopsjon fra India

Danske adoptivbarn kan være kidnappet og utsatt for menneskehandel, avslører ny dokumentar.

Den danske familie- og forbrukerministeren Carina Christensen har midlertidig stoppet all adopsjon av indiske barn til Danmark, etter avsløringer i et dansk tv-program om at adoptivbarna kan være ofre for menneskehandel og kidnappinger, skriver dr.dk.

Indisk politi etterforsker nå en anklage fra en far som hevder at hans barn er blitt adoptert til Danmark mot hans vilje.

- Ville hente barna hjem
Ramesh Kulkarni plasserte barna sine på barnehjemmet Preet Mandir som en midlertidig løsning etter at kona hadde dødd. Han planla å hente barna hjem etter å ha kommet seg mentalt og økonomisk på fote igjen. Men barna ble adoptert bort uten Rameshs samtykke.

- De ga meg ikke den minste idé om at barna skulle adopteres vekk. De sa: Bare skriv under. Og at barna ville få det godt og at jeg kunne besøke dem hver måned, sier Ramesh til tv-programmet 21 SØNDAG, som ble vist på dansk tv i går.

Papirene var skrevet på engelsk, et språk den indiske faren ikke forstår.

- Uakseptabelt
Etter avsløringene reagerte den danske familieministeren umiddelbart.

- Jeg kan ikke akseptere at barn gjøres til forretning, og det er helt uakseptabelt dersom en dansk organisasjon har medvirket gjennom å betale overpris til de indiske samarbeidspartnerne, sier Christensen til dr.dk.

Den danske organisasjonen AC Børnehjælp avviser anklagene om kjøp av barn på sine hjemmesider, og opplyser at de har brutt samarbeidet med de aktuelle barnehjemmene for flere år siden på grunn av dårlige forhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere