RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FULL STANS: Amerikanske luftfartsmyndigheter forbyr nå amerikanske selskaper å fly til Israel på grunn av sikkerhetsrisikoen. Forbudet gjelder i første omgang for det nærmeste døgnet.
FULL STANS: Amerikanske luftfartsmyndigheter forbyr nå amerikanske selskaper å fly til Israel på grunn av sikkerhetsrisikoen. Forbudet gjelder i første omgang for det nærmeste døgnet. Foto: Saul Loeb (Afp)

Stanser alle fly til Israel

Sist oppdatert:
Forbyr amerikanske selskaper å fly til eller fra Israel.

Luftfartsmyndigheten FAA forbyr alle amerikanske flyselskaper å fly til eller fra Israel i 24 timer, melder NTB via AFP.

Norwegian innstiller sine avganger til Tel Aviv i Israel inntil videre, opplyser flyselskapet til NTB.

– Nå har vi innstilt våre flyginger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

SAS innstiller sine to første avganger til Tel Aviv i Israel og vil vurdere flere avganger, opplyser selskapet til NTB.

- Vi har besluttet å avlyse en avgang fra København i kveld og en avgang fra Stockholm i morgen tidlig. Vi kommer til å vurdere andre avganger i morgen, sier pressesjef Trine Kromann i SAS til NTB tirsdag kveld.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har kommet med noen råd angående luftrommet i regionen.

Det hvite hus uttalte tidligere tirsdag at FAA ikke hadde utstedt noen spesielle restriksjoner angående luftrommet i regionen, men tirsdag kveld kom meldingen om at det amerikanske luftfartstilsynet har ilagt et forbud mot flygninger til og fra landet i ett døgn.

Flyselskapene Delta, US Airways og United Airlines opplyste tidligere tirsdag at selskapene har kansellert sine avganger til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere