Gå til sidens hovedinnhold

Stanset terror-rettssak

I USA beordret mandag en føderal dommer pause i rettssaken mot Zacarias Moussaoui, som er anklaget for å ha vært med på planleggingen av terrorangrepene 11. september 2001.

Pausen ble beordret for å vurdere det dommeren kaller regjeringens klanderverdige oppførsel overfor vitnene i saken, melder AP.

11. september
Moussaoui (36) er fransk statsborger av marokkansk opprinnelse. Han er den eneste som har blitt tiltalt for medvirkning til angrepene mot New York og Washington 11. september 2001.

Dommeren vil vurdere om regjeringen har brutt hennes påbud mot å gi råd til vitnene i saken. Regelen gikk ut på at ingen av vitnene skulle få høre vitneprov i forkant av rettssaken.

Forsvarsadvokat Edward MacMahon ba om at dommeren skulle avvise dødsstraff som mulig alternativ i saken, fordi «dette ikke vil bli en rettferdig rettssak.» MacMahon mente dommeren «i det minste» burde avvise de fire vitnene fra luftfartsmyndighetene.

Øvde vitner
Den overraskende utviklingen skjedde etter fem dager i retten. I løpet av helgen informerte regjeringen dommeren og forsvaret om at en advokat for det føderale luftfartsverket har gitt fire vitner fra regjeringsorganet råd i saken. Dette bryter med reglene dommer Leonie Brinkema har satt om at ingen vitner skulle få øve seg på å avgi vitneprov i forkant av rettssaken.

- Dette er en grov feil regjeringen gjør, som påvirker de grunnlovsfestede rettighetene til tiltalte og rettssystemet i dette landet, sa Brinkema til advokatene i saken mens juryen ikke var til stede, melder AP.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken