*Nettavisen* Nyheter.

Star Tour og Solia innstiller alle reiser til Egypt

Foto: YANNIS BEHRAKIS (Reuters)

... for resten av vintersesongen. Men tilbyr reiser til Kanariøyene som trøst.

02.02.11 21:31

Alle Star Tours kunder vil forlate Egypt innen fredag, og alle flyginger resten av vintersesongen vil bli kansellert. Det melder reiseoperatøren på sine hjemmesider.

Administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde, bekrefter dette overfor til Nettavisen.

- Uoversiktlig
- Vi har sett igjennom situasjonen, og opplever den som såpass uoversiktlig med tanke på hva som skjer i framtiden, så da har vi valgt å avslutte våre flyginger for hele vintersesongen, sier Lunde.

Direktøren sier de har jobbet kontinuerlig med å få på plass en løsning for de av kundene våre som hadde oppsatt hjemreise først neste uke. Nå er løsningen på plass, og samtlige returnerer innen fredag.

Til sammen 8500 berørt
- Kanselleringen berører nesten 7000 Star Tour-kunder. Det er et stort tall, og et stort tap for oss, sier Lunde.

Han opplyser at alle kunder i løpet av kvelden vil få tilsendt en mail med informasjon i løpet av kvelden.

Før siste melding onsdag kveld, hadde Star Tour valgt å kansellere avgangene fram til 23. februar, men dette er nå utvidet til å gjelde hele vintersesongen.

Tilbyr reiser til Kanariøyene
- Samtidig så har vi parallelt det siste døgnet jobbet med å sette opp nye fly til Kanariøyene, til blant annet Tenerife og Gran Canaria, sånn at gjestene våre som har booket en reise, i alle fall vil få muligheten til å kanskje få gjennomført ferien sin, men på en annen destinasjon.

Star Tour beroliger kundene om at alle som får ferien forkortet, vil bli kontaktet for kompensasjon.

Tilbyr Fuerteventura-tur
Også Solia kansellerer alle sine reiser til Egypt for resten av vintersesongen. De opplyser at 1500 kunder er rammet av kanselleringen, men tilbyr, slik som Star Tour, en alternativ reise.

- I forbindelse med kanselleringen, har vi satt opp nye fly til Fuerteventura. Det er forhåpentligvis et godt alternativ for de aller fleste, og det er et herlig klima der fra midten av februar og utover, sier administrerende direktør i Solia, Gunder Moe, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.