*Nettavisen* Nyheter.

Statsadvokaten døde av skuddskader

TRUET MED Å DREPE: En bevæpnet mann truer statsadvokat Mehmet Selim Kiraz, som ble tatt som gissel i rettsbygningen i Istanbul tirsdag. Bildet ble lagt ut på nettet av gisseltakerne.

TRUET MED Å DREPE: En bevæpnet mann truer statsadvokat Mehmet Selim Kiraz, som ble tatt som gissel i rettsbygningen i Istanbul tirsdag. Bildet ble lagt ut på nettet av gisseltakerne. Foto: (Fra Twitter)

Statsadvokaten som ble tatt som gissel døde av skuddskader.

31.03.15 22:45

Den tyrkiske statsadvokaten døde av skuddskadene han fikk under gisselaksjonen i Istanbul tirsdag.

Tyrkias utenriksminister bekrefter dødsfallet i en Twitter-melding.

Statsadvokaten ble tirsdag kveld kjørt til sykehus etter at sikkerhetsstyrker stormet bygningen der gisselaksjonen pågikk.

Han ble operert, men livet sto ikke til å redde.

- Han var død da han ankom sykehuset. Vi forsøkte vårt beste, men vi greide ikke å redde ham, opplyser en ansatt ved sykehuset Florence Nightingale til CNN Turk.

To av gisseltakerne ble drept under politiaksjonen. De tilhørte den venstreradikale gruppen DHKP-C.

Tidligere på dagen publiserte gruppen et bilde av statsadvokaten, Mehmet Selim Kiraz, der han har en pistol mot hodet. Gruppen truet med å drepe ham hvis ikke de fikk sine krav innfridd.

Ifølge Tyrkias president Tayyip Erdogann ble han skutt tre ganger i hodet og to ganger i kroppen.

Politiet hadde etablert kontakt med gisseltakerne, men politisjef Selami Altinok sier at de var tvunget til å aksjonere etter at det ble hørt skutt fra rommet der statsadvokatene ble holdt fanget.

- Forhandlingene pågikk i seks timer, men våre sikkerhetsstyrker aksjonerte etter at man hørte skudd mens terroristene var på telefonen, sier politisjefen i Istanbul, Selami Altinok, ifølge Hurriyet Daily News.

Klikk på bildet for å forstørre.

AMBULANSE: En ambulanse ankommer rettsbygningen i Istanbul under politiets aksjon mot gisseltakere som truet med å drepe statsadvokat Mehmet Selim Kiraz. Foto: Ozan Kose (Afp)

Den marxistiske gruppen DHKP-C sa tidligere tirsdag at det er de som står bak gisseltakingen.

Gruppen publiserte et bilde på nett der statsadvokaten hadde en pistol mot hodet sitt. De truet med å drepe mannen klokken 14.36 norsk tid dersom ikke kravene deres ble oppfylt.

Etterforsker dødsfall
Venstreradikale DHKP-C krav var at statsadvokaten identifiserte politibetjentene som de hevdet sto bak dødsfallet til 15 år gamle Berkin Elvan.

Gutten fikk hodeskader under masseprotester mot regjeringen i 2013 og døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma.

Statsadvokaten ledet etterforskningen av dødsfallet.

Gruppen krevde også at de ansvarlige ga en tilståelse på TV, at de blir prøvd i «folkedomstoler» og at siktelsene mot dem som har deltatt i protester for Elvan, frafalles. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.