RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister åpnet for dialog

Foto: Scanpix/AP Photo/Remy de la Mauviniere
Sist oppdatert:
Frankrikes statsminister Dominique de Villepin har åpnet for dialog med frustrerte ungdommer i Paris' forsteder. Håpet er å få en slutt på opptøyene.

Villepin møtte fredag en gruppe ungdommer fra de berørte områdene og varslet en handlingsplan for kriserammede drabantbyer utenfor Paris, melder BBC News.

Innenriksminister Nicolas Sarkozy uttalte at det vil ta tid å løse problemene som ligger bak urolighetene den siste uken.

Flere av ungdommene som møtte de Villepin - innvandrerungdom, studenter og arbeidsledige ungdommer i alderen 18 til 25 år - uttalte etter møtet at de satte pris på statsministerens initiativ.

- Jeg har inntrykk av at vi blir lyttet til, uttalte Anyss, en student fra Bondy, ifølge nyhetsbyrået AFP. Han la til at de Villepin var oppriktig opptatt av å løse problemene.

De Villepin har lovet å gjennopprette ro og orden i de urorammede områdene, men regjeringen har høstet massiv kritikk etterhvert som uroen har fortsatt. Fredag kom det også meldinger om at opptøyene har spredt seg til nye områder utenfor den franske hovedstaden. Lokale myndigheter uttrykker frykt for at urolighetene skal eskalere.

- Alt vi trenger er et dødsfall og ting vil komme helt ut av kontroll, uttalte Jean-Christophe Lagarde, borgermester i Drancy, ifølge BBC News.

Opptøyene brøt ut etter at to tenåringer døde i Clichy-sous-Bois 27. oktober. Uroen spredte seg til Aulnay-sous-Bois, der det ble skutt mot politiet og biler og forretninger ble påtent. I åtte andre bydeler brøt det også ut opptøyer og uro. Det er også rapportert om uro andre steder i Paris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere