RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister-barnepike jobbet ulovlig

Sist oppdatert:
Sveriges statsminister Fredrik Reinfelds barnepike jobbet ulovlig mens hun bodde hos statsministeren.

En serbisk kvinne som tidligere hadde vært barnepike hos familien Reinfeldt, jobbet deltid på et sykehjem, til tross for at hun ikke hadde arbeidstillatelse, skriver den svenske avisen Metro.

Au pair
Kvinnen søkte om asyl i Sverige i 2004. Men asylsøknaden var til behandling, jobbet kvinnen lovlig som au pair hos Reinfeldt-paret. Da asylsøknaden ble avslått, mistet kvinnen samtidig arbeidstillatelsen. Likevel jobbet hun seks uker ulovlig på et sykehjem, før hun igjen fikk en midlertidig arbeidstillatelse.

Det er ikke klart om hun i denne perioden fortsatte jobben som barnepike hos Reinfeldt-familien. Kvinnen er fortsatt registrert på adressen til Reinfeldt i Täby kommune, der Fredrik Reinfeldts kone, Filippa, var kommunalråd.

Gransket
Sveriges Television SVT gransket i høst arbeidstillatelsene for flere kvinner som jobbet for Reinfeld-paret. I et brev til SVT skrev da Fredrik Reinfeldt at den serbiske au pairen søkte om fornyet opphold i Sverige på bakgrunn av at hun haddde tilbud fra Reinfeldt-familien om arbeid og bolig.

Reinfeldt sier han ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

- Det finnes ikke noe nytt å tilføre, sier han gjennom sin pressesekretær Oscar Hallén, og henviser avisen til barnepiken.

Den 26 år gamle kvinnen er fortsatt registert på Reinfeldt-parets adresse.

-Jeg har ikke rukket å endre adressen, sier hun til Metro.

Hun vil ikke si om hun fortsatte jobben som au pair hos Reinfeldt.

- Det er min privatsak, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere