Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister død av gassforgiftning

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Georgias statsminister Zurab Zjvania er død. Alt tyder på at han døde som følge av gassforgiftning.

Ifølge en uttalelse fra Georgias innenriksminister torsdag, er statsminister Zjvania død, og årsaken skal være gassforgiftning, melder Reuters.

- Ettersom han ikke svarte på telefonen på en lang peride, brøt livvakten hans seg inn gjennom et vindu og fant Zjvanias lik. Vi kan si at dette er et tilfelle av gassforgiftning, sier innenriksminister Vano Merabishvili.

Zjvania ble funnet død 02.30 norsk tid torsdag, opplyser Merabishvili, som legger til at det ikke mistenkes noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Dødsfallet har sjokkert Georgias fem millioner innbyggere. Landet har vært preget av separatister den siste tiden, sist da en bilbombe drepte tre politimenn og skadet 15 mennesker tirsdag.

Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at statsministerens lik ble funnet i leiligheten til en av hans venner, Raul Yusupov, viseguvernør i en av Georgias regioner. Også han ble funnet død.

Zurab Zjvania (41) ble utnevnt til statsminister tidlig I 2004 av president Mikhail Saakashvili, som kom til makten etter massive protester mot et tvilsomt valg, protester som tvang Eduard Sjevardnadze fra makten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!