Gå til sidens hovedinnhold

Stedfortreder for Solheim

Utenriksminister Støre må steppe inn for utviklingsminister Solheim ved behandling av Norads krav om tilbakebetaling fra Worldview International Foundation.

Det er Solheim selv som har bedt om at det skulle oppnevnes en såkalt settestatsråd til å behandle saken, for å unngå at det reises spørsmål om hans habilitet.

Erik Solheim var styreleder i Worldview Rights fra 1997 til 2000, og hadde gjennom dette vervet og sine oppgaver som fredsmegler på Sri Lanka, nær kontakt med Worldview International Foundations nåværende styreleder, heter det i en pressemelding fra statsministerens kontor.

I statsråd fredag ble utenriksminister Jonas Gahr Støre oppnevnt som settestatsråd for Erik Solheim.

Oppnevningen gjelder behandling av spørsmål om tilbakebetaling av midler fra Worldview International Foundation til Norad.

Worldview International Foundation (WIF) ble i 2004 pålagt å tilbakebetale rundt 2,5 millioner kroner til Norad, etter å ha blitt gransket for feilbruk av bistandsmidler.

- Vi krever tilbakebetaling etter at granskningen viste at WIF hadde brukt midlene annerledes enn avtalt. Vi har hatt et prosjekt gående for å få tilbake alle midlene, og har oversendt saken til Utenriksdepartementet, sier avdelingsdirektør Ingunn Klepsvik i Norad til TV 2 Nettavisen.

- Det er departementet som er overordnet instans til Norad. WIF har betalt tilbake noe, og det er nå snakk om et endelig oppgjør, sier seniorrådgiver i UD, Dag Nissen, til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hvor mye av midlene som gjenstår.

Det lykkes ikke TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med WIF fredag ettermiddag.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg