Gå til sidens hovedinnhold

Stein og bensin mot Bush

Maskerte aktivister forvandlet fredag en fredelig massedemonstrasjon til et gateslag etter at de begynte å kaste stein og bensinbomber i protest mot toppmøtet i Santiago.

Politiet anslår at 25.000 demonstranter deltok i det som begynte som en fredlig mars i Chiles hovedstad Santiago fredag. Folkemengden demonstrerte i forbindelse med toppmøtet i

Den økonomiske samarbeidsorganisasjonen for Stillehavsregionen APEC, og protestene rettet seg aller mest USAs president George Bush.

Den forholdsvis rolige massemarkeringen tok imidlertid en voldelig retning under en rockekonsert da rundt 50 maskerte demonstranter begynte å kaste stein mot politiet, melder APTV.

Politiet svarte med vannkanoner og tåregass, og demonstranter ropte til de maskerte steinkasterne at de skulle komme seg vekk, idet gruppen begynte å kaste molotov cocktail mot en bilforretning, før de flyktet fra stedet, forteller APTV.

Mange av demonstrantene hevder APEC er en rikmannsklubb som ikke gjør noe for å hjelpe de fattige. Andre er motstandere av samarbeidsorganisasjonen som sådan. Mye av aggresjonen var likevel rettet spesielt mot president George W. Bush for hans krig mot Irak.

En pressefotograf skal ifølge AP ha blitt alvorlig skadet da en stein traff ham i hodet.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett