RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stekes og spises levende

Sist oppdatert:
Den frityrstekte fisken lever 30 minutter etter at den er servert til gjestene. Dyrevenner raser.

De taiwanske kokkene har blitt svært upopulære blant dyreelskere. Fisken de serverer gjestene beveger seg nemlig selv om den er halvveis oppspist, skriver AP.

Fisken blir plukket opp ifra et lite basseng, for så å få halve kroppen frityrstekt i en fresende gryte. Karpefisken blir deretter servert på bordet mens man tydelig kan se dens siste krampetrekninger.

Lever etter 30 minutter på bordet
En av kokkene sier, ifølge AP, at fiskene kan leve minst 30 minutter etter at den er servert på bordet.

Dyrevernere går nå ut og fordømmer denne praksisen, og sier at fisken har enorme smerter idet den blir frityrstekt levende.

- Fisken føler smerte
- Fisken er et virveldyr, noe som betyr at den føler smerte, sier Lui Shian-lan, som er leder for dyrevernorganisasjonen Taiwan Life Welfare and Environment Quality Assosiation.

Ifølge AP sier kokkene som serverer denne retten, at den er populær.

- Må ikke skade innvollene
- Først og fremst så må du være rask. Når du kutter den, må man passe på at man ikke skader innvollene, sier en av kokkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere