RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stempler Nord-Korea som ondt

(AP/Scanpix)
USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld kaller Nord-Korea «ondt» fordi de bruker penger på våpen mens befolkningen sulter.

Rumsfeld er på besøk i Sør-Korea og var tirsdag på grensen til Nord-Korea. Da han talte til et hundretall amerikanske soldater, sa forsvarsministeren at de bor på grensen mellom frihet og slaveri. Det rapporterer AFP.

Eter bark
Det er 50 år siden Korea-krigen, hvor amerikanerne kjempet på sørkoreanernes side mot kinesisk-støttede Nord-Korea. Rumsfeld sa i sin tale at skillet mellom det kapitalistiske sør og det kommunistiske nord nå er så stort at «folk i nord, sikkert undertrykte mennesker, ser sine barn gå til grunne, ete bark fra trærne, mens det onde regimet bruker store summer på våpen.»

Uttalelsen er ikke ulik president Bushs lansering av «den onde aksen» i fjor, hvor Nord-Korea var blant de «onde» statene. Forsvarsministerens tale kommer helt sikkert til å føre til reaksjoner i Nord-Korea, hvor det for tiden pågår vanskelige forhandlinger om fortsatte samtaler rundt landets atomprogram.

Trekker seg tilbake
USA har 37.000 soldater i Sør-Korea. Rumsfeld tilbrakte den siste dagen i landet med å besøke enhetene ved frontlinjen. Mandag bekreftet Rumsfeld og den sørkoreanske forsvarsministeren Cho Young-Kil en plan om å trekke tilbake amerikanske styrker fra frontlinjen ved Nord-Korea som en del av en omgruppering av styrkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere