RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger Al Jazeera

Sist oppdatert:
Den arabiske Tv-kanalen Al Jazeera fikk beskjed om å stenge sitt kontor og stanse sine radiosendinger i Mogadishu mandag.

Al Jazeera fikk et brev fra myndighetene hvor de ble pålagt å stanse sin medieaktivitet i Somalia.

Al Jazeera har ett Tv-kontor og tre lokale radiostasjoner i Somalia. De aktuelle radiokanalene er Shabelle Radio, Voice of the Koran og Radio African Horn.

Det er sikkerhetssjefen i Mogadishu, oberst Ahmed Hassan Ali, som har forfattet brevet. I tillegg blir byråsjefen i Al Jazeera bedt om å stille i et møte med sikkerhetstjenesten tirsdag.

En talsmann for overgangsregjering, Abdirahman Dinari, bekrefter at kontoret til Al Jazeera er stengt.

- Alle medier som vil dekke nyheter i dette landet må skaffe seg en lisens. Al Jazeera har ikke noen lisens fra myndighetene. Nå som vi har en regjering på plass, må de skaffe seg en lisens. I tillegg så skaper kanalen uro gjennom å sende ubekreftede rapporter, sier Dinari, ifølge flere arabiske media.

Talsmann for Al Jazeera, Sat Nam, bekrefter overfor Nettavisen at kontoret deres i Somalia har blitt stengt.

- Vi fikk klar beskjed om at kontoret blir stengt og at korrespondentene ikke får lov til å lage noen Tv-innslag i landet. Vi fortsetter å diskutere saken med somaliske myndigheter, sier Sat Nam, til Nettavisen.

Ut i fra det Nettavisen erfarer så hadde Al Jazeera nære bånd til islamistene, og Al Jazeera var den eneste nyhetskanalen som var til stede i Mogadishu da Unionen av de islamistiske domstolene tok over makten i Somalia i juni i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere