Stenger alle skoler i Los Angeles etter trusler

STENGT: Over 900 skoler i Los Angeles ble stengt tirsdag, etter at en bombetrussel ble sendt inn mot flere av disse skolene.

STENGT: Over 900 skoler i Los Angeles ble stengt tirsdag, etter at en bombetrussel ble sendt inn mot flere av disse skolene. Foto: (Skjermdump fra MSNBC)

640.000 elever sendt hjem.

15.12.15 18:49

NEW YORK (Nettavisen): - Alle elever har fått beskjed om å gå hjem, bekrefter Ramon Cortines, skolesjef for hele Los Angeles, under en pressekonferanse i Los Angeles.

 

Årsaken er at det er sendt inn en bombetrussel via e-post til et medlem av skolestyret.

- Troverdig

- Vi mottar trusler hele tiden. Denne var av det sjeldne slaget. Omstendighetene i San Bernardino og hele USA gjør at vi ikke ønsker å ta noen sjanser, forklarer Cortines.

Skolesjefen legger til at man følger normal prosedyre, men at forskjellen er at de denne gang stenger alle skolene.

- Trusselen gjelder ikke én skole, men mange skoler i vårt distrikt. Noen av detaljene handlet om ryggsekker og pakninger, sier Cortines.

Bombetrusselen blir betraktet som troverdig, ifølge Los Angeles Times.

- I dagens klima må man ta slike ting alvorlig. Dette er den rette måten å håndtere slikt på, sier Shawn Henry, tidligere visedirektør i FBI, til MSNBC.

Samme trussel i New York

New York City skal ha mottatt den samme trusselen. Der har man imidlertid konkludert med at den ikke er troverdig, blant annet på grunn av ordleggingen i e-posten.

Konklusjonen i New York er at Los Angeles faktisk overreagerer.

- Jeg tror dette er en voldsom overreaksjon, sier Bill Bratton, politisjef i New York, ifølge New York Times.

Et eksempel på hvorfor trusselen ikke anses som troverdig av ledelsen i New York City, er at ordet «Allah» i e-posten var skrevet med liten A.

- Disse truslene sendes for å skape frykt, sier Bratton.

New York mottar ofte bombetrusler mot skolene sine og vurderer alle individuelt. Ifølge Bratton og borgermester Bill de Blasio er det ingenting som tyder på at denne nye trusselen er troverdig.

- Våre skoler er trygge. Barna bør være på skolen i dag. Vi skal være våkne, men vi er helt overbevist om at skolene våre er trygge, sier de Blasio.

USAs nest største skoledistrikt

Skoledistriktet i Los Angeles er det nest største i USA og inkluderer over 900 skoler. Det er følgelig en stor jobb for myndighetene å gjennomsøke alle skolene og avgjøre når det er trygt å åpne dem igjen.

I New York er det over én million elever i skolene.

Det er mindre enn to uker siden ekteparet Syed Farook og Tashfeen Malik tok livet av 14 personer og skadet 22 andre i en masseskyting i San Bernardino. I forkant av massemordene hadde Malik postet støtte til Den islamske stat (IS) på Facebook. Myndighetene i USA behandler dette som et terrorangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.