RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger skandale-flyplass i Bangkok

Sist oppdatert:
Skandalene på den splitter nye flyplassen i Bangkok ble for mange.

Tirsdag besluttet regjeringen i Thailand å gjenåpne den gamle Don Muang-flyplassen for både internasjonal og innenlands flytrafikk, melder AP.

-Vi trenger tid til å reparere og forbedre Suvarnabhumi lufthavn, på grunn av de mange feilene. Derfor har regjeringen i dag besluttet å gjenåpne Don Muang-flyplassen, sier statsminister Surayud Chulanont.

I praksis betyr det at internasjonale flygninger vil gå både til den nye og til den gamle flyplassen. Thailand er et yndet ferieland for mange nordmenn, og mange kan risikere å få merke flyplasskaoset i den thailandske hovedstaden på kroppen de nærmeste månedene.

Slo sprekker
Den supermoderne Suvarnabhumi-flyplassen ble åpnet med brask og bram i september i fjor. Den ble bygd for å gjøre Bangkok til et ledende knutepunkt for flytrafikk i Sørøst-Asia. Flyplassen skulle etter planen ha en kapasitet på 45 millioner passasjerer årlig, og kostet nærmere fire milliarder dollar.

I stedet har flyplassen blitt en nasjonal flause av dimensjoner. Store sprekker i rullebanene, omfattende problemer med bagasjesystemene, altfor få toaletter i terminalbygningen, lekkasjer og beskyldninger om korrupsjon er bare noe av det som har skapt problemer på den nye flyplassen.

Etter bare fire måneder ble presset for stort, og flyplassjefen tok sin hatt og gikk.

Til sammen er det oppdaget over 100 sprekker i begge rullebanene på flyplassen. I forrige måned var rullebanene delvis stengt i et forsøk på å utbedre skadene.

Jobber med plan
Problemene har også ført til store forsinkelser, og nå så regjeringen ingen annen utvei enn å gripe inn.

I løpet av to uker skal en regjeringsoppnevnt komité legge fram en detaljert plan for gjenåpning av den gamle Don Muang-flyplassen.

- Denne skal kunne åpnes i løpet av 45 dager, sier transportminister Thira Hao-Charoen tirsdag, ifølge AP.

Trafikkaos
Kritikere frykter nå at det skal bli vanskelig for turister å orientere seg i Bangkok, i og med at enkelte internasjonale flygninger også flyttes tilbake til Don Muang.

Å komme seg fra den ene flyplassen til den andre kan vise seg å bli et mareritt for mange, på grunn av Bangkoks legendariske trafikkaos.

Don Muang ligger nord for Bangkok, mens Suvarnabhumi ligger øst for byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere