RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger uavhengige TV-kanaler

Sist oppdatert:
Under press fra Pakistan, stengte Dubai to uavhengige pakistanske tv-kanaler lørdag.

Geo TV er blant de mest populære uavhengige kanalene blant pakistanere verden over. Siden 2002 har kanalen sendt fra Dubai i De arabiske emirater. Dette får å slippe de uforutsigbare forholdene som mediene lever under i Pakistan.

Et annet tv-selskap, Ary One World, måtte også stenge sine sendinger fra Dubai lørdag.

«Press fra general Musharraf, en notorisk jeger av pressefriheten, på myndighetene i Dubai er en hårreisende innblanding» sa den Paris-basserte gruppen Reporters Without Borders i en pressemelding lørdag.

Før USA-besøk
Siden Musharraf tok makten i 1999 har 20 uavhengige pakistanske tv-kanaler sett dagens lys. Mange holder altså til i utlandet.

Stengingen av de to tv-kanalene skjedde rett før USAs viseutenriksminister John Negroponte ankom landet. De siste dagene har Musharraf gjort mye for å vise vilje til forhandling. Blant annet løslot han opposisjonslederen Benazir Bhutto fra husarrest. Likevel gikk han altså på jakt etter tv-kanalene.

Presset til å stenge
3. november erklærte general Pervez Musharraf unntakstilstand i Pakistan. Nå har press fra Musharraf gjort at Dubai Media City har stengt sendingene til Geo TV.

- Trist dag for Pakistan
- Det skjedde på svært kort varsel. Bare to timer før midnatt sa ledelsen i Dubai Media City at sendingene måtte stoppe ved midnatt, sier Shahid Massood, direktør i Geo Group i Dubai.

- Jeg var den siste stemmen folk hørte, femten minutter før det ble svart gikk jeg på lufta og informerte seerne om at dette er en trist dag i Pakistans historie. Presset fra Musharraf ble for stort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere