RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke følelser da Fabian vitnet

Sist oppdatert:
For første gang fortalte onsdag en sterkt preget Fabian Bengtsson om sine 17 marerittdøgn i fangenskap.

Siba-direktøren vitnet onsdag i Göteborg tingsrett om hva som skjedde da han ble kidnappet 17. januar i år. I 17 døgn ble Bengtsson ble holdt fanget i en lydtett boks.

To menn, en 43-åring og en 25-åring, er tiltalt for kidnapping og forsøk på utpressing, mens en 27-åring er tiltalt for utpressingsforsøk.

- Trodde de ville ha bilen
Da Bengtsson ble overfalt i garasjen den 17. januar, trodde han det var bilen hans mennene var ute etter. Han hadde aldri oppdaget at han var blitt skygget av kidnapperne i månedsvis, skriver Aftonbladet.

«Hvorfor tar dere ikke bilen», spurte Bengtsson. Da forklarte den ene kidnapperen at dette ikke gjaldt bilen.

På dette punktet i forklaringen fikk Fabian Bengtsson fikk tårer i øynene og store problemer med å fortelle om den brutale bortføringen.

- Det ble litt følsomt, da som nå. Jeg begynte å gråte. Da sa han «Come on, be a man», fortalte Bengtsson retten.

Spesiallaget boks
Bengtsson fikk teip over øynene og en hel ball av teip i munnen for å være stille. Deretter ble han dyttet ned i en pappeske og fraktet til en leilighet i Gårda, øst i Göteborg. Der ble han plassert i en spesialkonstruert treboks. Her kom han til å måtte tilbringe de neste 17. døgnene. Ifølge aktor Peter Larsson var det vondt for Bengtsson å se boksen igjen i retten onsdag, skriver Expressen.

Bengtsson fortalte retten hvordan han prøvde å skape et godt forhold til kidnapperne.

- Jeg gjorde meg så ubetydelig som mulig. Jeg snakket for eksempel veldig dårlig engelsk. Når jeg fikk noe takket jeg veldig ydmykt. Jeg følte at jeg måtte komme nær dem, forklarte han.

Så foreldrene på TV
Kidnapperne lot Siba-direktøren ha både bøker, radio og TV inne i boksen, og det fikk ham til å slappe av og bevare døgnrytmen. Etter en knapp uke fikk Bengtsson sjokk da han så sine foreldres bønn om kontakt på TV.

- Etter noen øyeblikks nøling banket jeg på døren og snakket om hva jeg hadde sett. «Johnny» (en av kidnapperne, journ.anm.) krøp inn ved siden av meg med pistolen i hånden. Jeg innså at han ante dobbeltspill med politiet, og det gjorde han også. Etter dette valgte han i stedet å sende lydinnspillinger via telefon, fortalte Bengtsson ifølge Dagens Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere