RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt bilde fra terroren i Kenya delt av over 500.000 på Facebook

Skjermdump/KWESTA/Facebook.com
Skjermdump/KWESTA/Facebook.com
Sist oppdatert:
Et bilde fra innsiden av høyskolen der 147 personer ble drept i et terrorangrep forrige uke, får Facebook til å koke.

«Døde. Studenter. Kenya. De tegnet ikke fornærmende karikaturer. De er bare barn i Afrika, så hvem bryr seg?» skriver den sør-afrikanske hiphop-gruppen KWESTA på sin facebookside.

Teksten ledsager et svært sterkt bilde fra innsiden av høyskolen der 147 personer ble drept forrige torsdag. 

Bildet har fått over 500.000 delinger og 100.000 likes, og kommentarfeltet flommer over av sympati med de døde og frustrasjon over det mange mener er en meningsløs terrorhandling.

- Jeg ser ikke svarte, hvite eller religion her. Det eneste jeg ser er mennesker, døde, og bare på grunn av andre mennesker. Hvordan noen kan gjøre dette mot noen andre, er utenfor de fleste andres fatteevne, sier Susan Christine Fowler.

Den norske rapperen Gyda Løken Sirseth, bedre kjent som Lenole, sier:

- Jeg har ikke ord for dette øyeblikket. Jeg har så lite tro igjen at alt jeg kan si er oppdra deres unge med kjærlighet, lær dem respekt og å ha mot slik at dette aldri skjer igjen. Tragisk!

- Glem om de var kristne, kenyanske eller svarte. De var barn. De var sønner og døtre. De var brødre og søstre og hjertet mitt lider for dem, sier Nerida Walters. 

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

En kvinne i Kenyas hovedstad Nairobi holder et lys mens hun går forbi trekors ment å symbolisere de døde i terrorangrepet ved Garissa University College 2. april.

Pågikk i flere timer

Terrorgruppen Al-Shabaab har tok på seg ansvaret for angrepet ved Garissa University College, som startet ved morgengry forrige torsdag, og pågikk i flere timer.

En rekke kristne studenter ble holdt som gisler, mens muslimer som tilhørte høyskolen ble sluppet fri. 

Garissa University College ligger femten mil vest for grensen til det krigsherjede Somalia. I forbindelse med terrorangrepet ble det innført portforbud frem til fredag morgen i fire regioner langs grensen. 

Utlovet dusør

I etterkant av terrorangrepet har kenyanske myndigheter utlovet en dusør på 1,7 millioner kroner for opplysninger som vil gjøre det mulig å pågripe en mann omtalt som Mohamed Mohamud, og som knyttes til angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere