Steve Bannon var sentral i Donald Trumps valgkamp, og fulgte presidenten inn i Det hvite hus. I august var han ferdig som sjefstrateg i Det hvite hus. Han står politisk langt ut på høyresiden og er nå tilbake i jobben som sjefredaktør i omstridte Breitbart News.

I et intervju med det svært anerkjente programmet 60 Minutes på CBS, sier Bannon at han advarte Trump mot å sparke FBI-sjefen. Under intervjuet med CBS går Bannon god for at han mener at å sparke Comey var den største feilen i nyere politisk historie.

Du kan se deler av intervjuet nederst i saken.

Ifølge Bannon er FBI en «institusjon», og han mener det gir liten mening å sparke lederen hvis man ønsker endring.

Les også: Mueller har fått brevutkast der Trump begrunner sparkingen av Comey

– Jeg tror ikke at den institusjonelle logikken til FBI, og spesielt ikke når det gjelder i forbindelse med en etterforskning, kan endres ved å endre ledelsen, sier Bannon.

Han mener at hvis Comey ikke hadde fått sparken, så ville det aldri ha blitt nedsatt en spesialkomité ledet av Robert Mueller til å etterforske forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkampteam.

Les også: Her er avskjedsbrevet fra James Comey

Comey sto som FBI-sjef i spissen for etterforskningen av hvorvidt Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i Trumps favør, og hvorvidt det var kontakt mellom Trumps medarbeidere og russiske representanter under valgkampen. Han fikk sparken av Trump i mai.

Like etter besluttet justisdepartementet å utpeke Mueller til spesialetterforsker for å gjenreise tilliten til at anklagene om at Russland påvirket valget, blir grundig undersøkt.