RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stewart sammenligner seg med Mandela

Sist oppdatert:
Den amerikanske livsstilsdronningen Martha Stewart mister sympati etter at hun sammenlignet seg selv med Nelson Mandela.

Straffedømte Stewart tror hun skal overleve fengselsoppholdet på fem måneder.

- Det fins mange mennesker som har sittet i fengsel. Se på Nelson Mandela – 27 år, sa Stewart i et fjernsynsintervju nylig.

Stewart lover å komme sterkere tilbake etter fengselsoppholdet. Men sammenligningen med Mandela har ødelagt mye av sympatien 62-åringen møtte da hun før helgen ble dømt til fem måneder med kjøkkentjeneste og plenklipping, skrev nyhetsbyrået DPA søndag.

Ifølge kritiske røster var intervjuet preget av «rå arroganse» og mangel på respekt for den sørafrikanske menneskerettsforkjemperen.

Stewart opplyser at hun mottatt rundt 170.000 e-poster med støtteerklæringer. Noen skrev at dommen mot henne var en skandale, andre mente at hun blir straffet fordi hun er en mektig kvinne som nekter å spille rollen som snill pike.

Stewart ble funnet skyldig i å ha drevet tvilsom aksjehandel og løyet til etterforskere om handelen, og i tillegg til fem måneders fengsel dømt til en bot på 30.000 dollar eller 210.000 kroner. Flere amerikanske jurister har offentlig sagt at hun slapp forholdsvis billig fra saken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere