*Nettavisen* Nyheter.

Stille i Kosovo

Det har ikke vært ny uro i Kosovo etter at 1.000 albanere trakk seg vekk fra de norske styrkene som sperret veien sør for Pristina torsdag ettermiddag.

- Vi har ikke vært innblandet i uroligheter siden torsdag. Men situasjonen er uforutsigbar. Uroen kan plutselig bryte løs igjen, sier oberstløytnant Arne Nyland til NTB på telefon fra Kosovo fredag formiddag.

Han opplyser at et 20-talls norske soldater ble lettere skadd da uroen brøt ut onsdag, men understreker at det alvorligste tilfellet er hjernerystelse. De fleste skader er påført av steinkastende folkemengder.

Ingen ble skadd torsdag. 12 av de skadde fra onsdag, er tilbake i tjenesten.

Den norske KFOR-styrken består av 500 soldater. Halvparten av dem har de siste dagene vært engasjert på veien ut av Pristina for å holde albanere og serbere atskilt.

Oberstløytnanten opplyser at nordmennene kommer til å stå på post så lenge det er nødvendig.

Han vil ikke spekulere i hvordan situasjonen kan utvikle seg de nærmeste timer.

- Vi avventer situasjonen, sier han.

Det har foreløpig ikke vært aktuelt å be om forsterkning av mannskapene i Kosovo. Det er et spørsmål som eventuelt må avgjøres av norske myndigheter og NATO.

Ingen av soldatene som har vært involvert i Pristina, har bedt om avløsing etter sammenstøtene.

- Vi er her som profesjonelle soldater. Det er dette vi er trent for, og soldatene har opptrådt deretter, sier oberstløytnant Arne Nyland.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.