Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiv pris for Kerrys rockeplate

Sist oppdatert:
For 43 år siden spilte presidentkandidat John Kerry i rockebandet The Electras. Mandag kveld ble en kopi av bandets eneste plate solgt på internett.

I 1961 spilte unge John Kerry i bandet The Electras. Mens han gikk på Saint Paul's School slo han seg løs med sin elektriske bassgitar.

Og i sin ungdommelige iver ga bandet ut en plate som ble produsert i mindre enn 500 eksemplarer. I dag eksisterer bare en håndfull plater. I kveld kunne musikkinteresserte sikre seg en av dem på auksjon på internett.

- En samler
Kvart på seks norsk tid ble hammeren banket i bordet på auksjonen. Og den heldige kjøperen sikret seg albumet til Kerry for nær 18.000 norske kroner.

- Jeg kjenner bare navnet på vinneren, og vet ikke hvorfor han ønsket albumet, forteller selgeren, Lisa McCormack til TV 2 Nettavisen.

- Men han spurte meg på e-post om plata var en kopi og om den var i god stand. Derfor tror jeg at han er en samler, sier McCormack.

God pris
Hun solgte Kerry-albumet for en venn, som gikk på skole samtidig med presidentkandidaten. Vennen har eid plata siden 1961 og har aldri hørt på den.

McCormack er fornøyd med prisen, og tippet på forhånd at den ville gå for rundt 14.000 kroner.

- Men hvis Kerry blir valgt til president, vil nok albumets verdi øke betraktelig. Sikkert opp mot 70.000 kroner, tror selgeren.

Til sammen kom det inn 15 bud på albumet på nettstedet eBay hvor auksjonen ble holdt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!