RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal hun Michelle Obamas tale?


Melania Trump, kona til den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, på scenen under landsmøtet i Cleveland.
Melania Trump, kona til den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, på scenen under landsmøtet i Cleveland. Foto: Mike Segar (Reuters)
Sist oppdatert:
Melania Trumps påståtte tale-plagiat er et hett tema på sosiale medier. Nå har Trump-kampanjen kommet med et offisielt svar.

Minst en del av Melania Trumps tale mandag på republikanernes landsmøte var hentet fra Michelle Obamas tale til demokratenes landsmøte i 2008, ifølge CNN.

Les også: Nå latterliggjøres Melania Trump på Twitter

Talen reflekterte Melania Trumps tenkemåte, erfaringer som immigrant og kjærlighet til USA, svarer Donald Trump-kampanjen.

Nettavisen i Cleveland: Her skal Trump gå til angrep

Det påståtte plagiatet er et hett tema på sosiale medier etter at Donald Trumps kone entret scenen i Cleveland.

Verdien av hardt arbeid

En sammenligning CNN har gjort av de to talene viser klare likhetstrekk:

Melania Trump snakket om hva hennes foreldre lærte henne av verdien av hardt arbeid, av å holde ord og behandle folk med respekt.

«From a young age, my parents impressed on me the values that you work hard for what you want in life, that your word is your bond and you do what you say and keep your promise, that you treat people with respect. They taught and showed me values and morals in their daily lives. That is a lesson that I continue to pass along to our son," sa Melania Trump ordrett i sin tale mandag, ifølge CNNs referat.

Ord for ord

Hun fortsatte med å si at dette er noe som må tas videre til kommende generasjoner:

- For vi vil at barna i dette landet skal vite at den eneste begrensningen for hva de kan oppnå er styrken i deres drømmer og viljen til å jobbe hardt for å oppnå dem.

I sin tale 25. august 2008 brukte Michelle Obama disse ordene:

- For vi vil at våre barn, og alle barna i dette landet, skal vite at den eneste begrensningen for hva de kan oppnå er rekkevidden av drømmene dine og viljen til å jobbe hardt for dem.

- Reflekterer hva hun tenker

I en offisiell uttalelse fra Donald Trump-kampanjen heter det at Melania Trump og hennes team av taleskrivere tok utgangspunkt i det som har inspirert henne i livet «og i noen tilfeller tok med fragmenter som reflekterer hennes tenkemåte». Det heter videre i uttalelsen at Melanias erfaringer som immigrant og hennes kjærlighet til USA preget hele hennes tale og gjorde den til en suksess.

Les også: Donald og Melania Trump sammen på scenen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere