RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal passasjerfly - krasjet i havet


STJÅLET: Et Air Bombardier Dash 8 Q400 ble stjålet fra flyplassen og krasjet senere på en øy utenfor Seattle i staten Washington. Se video nederst i saken.
STJÅLET: Et Air Bombardier Dash 8 Q400 ble stjålet fra flyplassen og krasjet senere på en øy utenfor Seattle i staten Washington. Se video nederst i saken. Foto: Social Media (Reuters)
Sist oppdatert:
Offentliggjort lydlogg gir innblikk i de siste minuttene før flyet krasjet.

Et passasjerfly ble stjålet fra Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn fredag og styrtet på Ketron Island utenfor Seattle. Flykrasjen startet en stor skogbrann på den 230 mål store øya med 20 innbyggere. Ingen ble skadd bortsett fra flyveren som omkom.

I to videoer publisert på Twitter kan man se flyet gjøre brå manøvrer over Seattle med et jagerfly i nærheten. Du kan se videoene lenger nede i denne saken.

Jobbet for flyselskapet

Den 29 år gamle mannen het Rich og jobbet på bakken for flyselskapet Horizon Air, som eide flyet som ble stjålet.

Seattle Times har fått lydopptakene fra lufttrafikk-kontrollen som forsøkte å snakke Rich til å lande flyet. Flykontrollen brukte fornavnet hans, og han skal ha virket «glad og sorgløs».

- Det er trolig fengsel for livet, hva? sa Rich. I samtalene er Rich urolig for å gå tom for drivstoff og hva som vil skje når han lander.

- Jeg har mange som bryr seg om meg. De kommer til å bli skuffet når de hører om dette. Jeg vil gjerne si unnskyld til hver og en av dem. Jeg er bare en knekt gutt. Har noen skruer løs tror jeg. Visste ikke det før nå.

Kort tid før flyet krasjet sa Rich at han trodde en av motorene kom til å stoppe. Flykontrollen ba ham da rette opp flyet og holde seg lavt over havet.

Hyggetur som gikk galt

Politiet sier at det ikke var snakk om et terrortilfelle.

- Dette var en hyggetyr som gikk veldig galt, sa sheriff Paul Pastor under en pressekonferanse etter ulykken.

I følge et vitne skal flyet ha rettet nesa mot bakken etter at det ble forfulgt av jagerfly.

– Vi bekrefter at et Horizon Air Q400-fly foretok en uautorisert avgang fra SeaTac ved 20-tiden, og at det har gått ned nær Ketron Island. Vi arbeider nå med å bekrefte hvem som var om bord. Vi har ingen grunn til å tro at det var verken passasjerer eller besetning om bord, bortsett fra personen som fløy flyet selv, skriver Alaska Airlines på Twitter i morgentimene lørdag norsk tid.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere