Stjal ufødt barn fra morens liv

Den gravide kvinnen ble overfalt og dopet ned, før en ukjent kvinne brukte en kjøkkenkniv til å stjele hennes åtte måneder gamle ufødte barn.

Dramaet fant sted i Girardot, 110 kilometer sørvest for hovedstaden Bogota, etter at Angela Cartagena hadde vært på kontroll på det lokale sykehuset sist onsdag.

Utenfor sykehuset ble hun overfalt og dopet ned av en annen kvinne, og deretter tatt med til et hus i nærheten. Der ventet ifølge politiet kvinnens brutale medhjelpere, som ved hjelp av en kjøkkenkniv foretok et primitivt keisersnitt og tok ut Angelas åtte måneder gamle baby.

- Gråt og gråt
- Da jeg følte på magen min, var den tom. Og babyen gråt og gråt, fortalte Angela fredag til lokalt fjernsyn fra sykehussengen.

- Deretter så jeg hvordan hun tok med seg babyen, som var helt tildekket, og dro, fortalte moren videre.

Selv ble hun etterlatt for å dø, men greide å krabbe seg ut av huset og finne hjelp før hun besvimte av blodtap og smerter.

I god behold
Politiet i Girardot bekrefter den utrolige historien, og opplyser at kvinnen som bortførte babyen ble pågrepet neste dag. Hos henne fant de også den lille guten, som skal være i god behold og nå er gjenforent med sin mor.

Gjerningskvinnen ble fredag vist fram på fjernsyn, og hevdet at babyen var hennes egen. Politiet tror ikke at hun var alene om forbrytelsen, og jakter fortsatt på medhjelpere.

Kidnapper tusenvis
Over 2.200 mennesker ble bortført i Colombia i fjor, blant dem 349 småbarn. De aller fleste ofrene blir løslatt mot løsepenger.

Politiet anklager både kriminelle bander og den venstreorienterte geriljaen i landet for å stå bak kidnappingene.

Det ser ikke ser ut til å ha vært tilfelle da Angela Cartagenas lille gutt ble «bortført» fra morens liv, en forbrytelse ikke engang Colombias garvede politietterforske noensinne har sett maken til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag