*Nettavisen* Nyheter.

Stjålet som baby for 40 år siden - nå er hun gjenforent med familien

BLE STJÅLET: Adriana ble tatt vekk fra moren som nyfødt i 1977. Moren, som var 23 da hun fødte Adriana, ble aldri sett igjen. Foto: Bernardino Avila (Reuters)

Foreldrene forsvant under Argentinas tid som militærdiktatur.

Hun ble stjålet fra moren som nyfødt i tiden da Argentina ble styrt av et brutalt militærdikatur. Nå er Adriana (40) gjenforent med sin familie før første gang siden 70-tallet, ifølge BBC.

Adriana, som ikke ønsket å oppgi etternavnet sitt, ble identifisert gjennom en DNA-test. Hun ble funnet takket være menneskerettighetsorganisasjonen Abuelas de Plaza de Mayo (bestemødre av Plaza de Mayo). Ariana er det 126. barnet som er funnet gjennom denne organisasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FUNNET: Adriana er vokst opp med uten å vite at hennes biologiske foreldre var noen andre enn de som oppdro henne. Foto: Bernardino Avila (Reuters)

Forsvant

Foreldrene til Adriana forsvant begge under militærregimet som varte fra 1976 til 1983. Hundrevis av barn av venstreradikale aktivister ble stjålet i denne perioden.

Etter at paret som oppdro Adriana døde, fikk hun vite av hun egentlig ikke var deres biologiske barn.

- Jeg ville vite om jeg var barn av folk som hadde forsvunnet, først og fremst på grunn av fødselsdatoen min, sa Adriana på en pressekonferansen.

Det tok fire måneder før Adriana fikk svar. Innen da hadde hun begynt å lure på om foreldrene bare hadde gitt henne bort.

Ble aldri funnet

Det viste seg imidlertid at hun var datter av Violeta Ortolani og Edgardo Garnier, som hadde vært del av en studentgruppe på venstresiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

FUNNET: Adriana, sammen med Estela de Carlotto , president for menneskerettighetsorganisasjonen Abuelas de Plaza de Mayo (bestemødre av Plaza de Mayo). I bakgrunnen holder folk opp bilder av Adrianas foreldre Graciela Ortolani og Edgardo Garnier.  Foto: Bernardino Avila (Reuters)

Moren ble arrestert av militærregimet i desember 1976, da hun var åtte måneder gravid, og fødte Adriana i fengsel i januar 1977. Faren ble arrestert en måned senere, mens han forsøkte å finne kjæresten og barnet.

Hverken moren eller faren, som var 23 og 21 år i 1977, ble noensinne sett igjen. De var to av 30.000 mennesker som forsvant under det argentinske militærregimet. Farens mor, Adrianas bestemor, hadde imidlertid aldri gitt opp å lete etter barnet og var blitt en viktig figur i «Bestemødre av Plaza de Mayo».

Bestemoren var ikke tilstede på pressekonferansen, men Adriana hadde allerede vært i kontakt med henne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag