RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjeler og selger lik

Sist oppdatert:
Fortvilte pårørende på Sri Lanka må betale liktyver for å få sine døde tilbake, mens andre kriminelle kutter fingre og ører av de døde for å stjele smykker.

Lokalavisen Lankadeepa i kystbyen Galle skriver at lik som samles opp ved sykehuset, blir stjålet av «menneskegribber» som senere krever store pengesummer fra slektninger og forteller at de har funnet likene med fare for sitt eget liv. Det melder AFP.

Alle verdisaker på de tusenvis av råtnende likene blir også stjålet, står det i artikkelen, som har overskriften «Gribber i menneskelig form slår ned på de døde».

Noen gjenger krever opptil 100 dollar for å finne lik, heter det.

- Mens det store flertallet av frivillige drives av altruisme og bruker penger og tid på å lete etter de døde og hjelpe overlevende, er det en skam at en håndfull kriminelle gjør dette mot de døde, sier en militæroffiser til avisen Island, ifølge AFP.

Politiet sier de har hørt rapporter om at hjelpekonvoier er blitt robbet, og tilbyr bevæpnet eskorte til alle som ber om det.

TV 2 Nyhetenes reporter på Sri Lanka, Finn-Ove Hågensen, sier det er mye plyndring i katastrofeområdene.

- Folk er redde. De er redde for plyndring, for vannet, for nye bølger, forteller han.

28.508 mennesker er fredag bekreftet omkommet på Sri Lanka, og 5000 er fremdeles savnet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere