RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneadvokater skal hindre utlevering

Sist oppdatert:
Faren til Farouk Abdulahk (21) bruker milliardformuen for å hindre at britisk politi får utlevert sønnen i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen.

LONDON (Nettavisen): Farouk Abdulhak skal ha vært en av de siste som så 23-åringen fra Asker i live, da de sammen forlot den eksklusive luksusklubben Maddox i Mayfair for å dra på nachspiel natt til fredag 14. Mars.

Søndag ble den drepte Martine Vik Magnussen funnet under skrot og bygningsskrap i kjelleren på huset der Abdulahk og to andre kamerater leier leilighet.

Da den døde askerjenta ble funnet skal Abdulhak allerede ha forsvunnet til hjemlandet Jemen, som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia. Det betyr at han kan slippe straff dersom han er involvert i drapet.

Les også: - Kan slippe straff
Les også: Etterlyser Farouk Abdulhak

Toppadvokater
Og nå har milliardærpappa Shaher Abdulhak leid inn de beste advokatene som er å få kjøpt for penger. Faren bekrefter overfor avisen Daily Mail at han har hyret inn internasjonale eksperter på utleveringsavtaler.

Ifølge avisen er det Londonbaserte internasjonale advokatfirmaet Peters & Peters leid inn for å holde sønnen ute av Storbritannia. Advokaten som er satt på oppdraget, Michael O’Kane, skal ha prosedert i en rekke profilerte saker de siste årene.

STUDIEVENNER: Den norske studenten Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak studerte sammen ved Regent's Business School.
STUDIEVENNER: Den norske studenten Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak studerte sammen ved Regent's Business School.

Omtales i Jemen
Saken er i dag omtalt i avisa Yemen Observer, der familien uttrykker «stor bekymring» over sønnens fremtid. Ifølge kilder nær familien avventer de nærmere informasjon - men sier at de ikke vil være forbundet med familiemedlemmer som har gjort noe galt.

Den etterlyste jemenittens far skal etter det Nettavisen erfarer eie et Falconjet privatfly, som er registrert på Bahamas. Dette flyet er en rekke ganger observert på flyplasser i Storbritannia, Europa og Midt-Østen.

Dersom Farouk forlot London lørdag, slik avisa The Sun skrev tidligere i uken, er det svært trolig at han benyttet dette privatflyet. Studenter som kjente til Farouk og hans omgangskrets sier til Nettavisen at 21-åringen ofte brukte farens privatjet.

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å få faren til Farouk i tale, men ved hans kontor i Jemen blir det opplyst at han er «utilgjengelig på ubestemt tid».

Studerte sammen
Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak skal ha kjent hverandre i rundt ett år før Martine ble funnet død søndag. Blant annet studerte de begge økonomi på Regents College bare noen kvartaler fra der Martine ble funnet død.

De var også medlemmer av den eksklusive og private klubben Maddox i Mayfair, også det i nærheten av huset der Farouk bodde og Martines legeme ble funnet.

Det var denne klubben Martine og venninnene hadde vært på da askerjenta forsvant sammen med Farouk rundt klokken tre natt til fredag 14. februar.

På formiddagen søndag 16 februar ble hun funnet død.

Les også: - Gledet seg til påskeferien
Les også: Lammet av sorg

Etterlyst
Det er disse opplysningene, sammen med at hun ble funnet i gården der Farouk bor, som gjør at Scotland Yard har sendt ut en internasjonal etterlysning på Farouk Abdulhak.

- Martine Vik Magnussens død er fortsatt ikke klarlagt og er derfor underlagt ytterligere undersøkelser. I den anledning ønsker vi hurtigst mulig å forhøre Mr. Abdulhak for å finne ut hva som skjedde med henne de siste timene av hennes liv. Vi tror han kan ha verdifull informasjon som kan være til hjelp i etterforskningen, sier etterforskningsleder Jessica Wadsworth i Scotland Yard til The Times.

Hun sier den overveldende støtten og de mange kondolansene Martines familie har fått, viser hvor mange liv 23-åringen har rørt.

- Farouk Abdulhak har mange kontakter både i Storbritannia og internasjonalt, og vi ber alle som kan hjelpe oss å spore ham opp om å ta kontakt med politiet, sier Wadsworth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere