RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Stjernejournalist løslatt

Sist oppdatert:
New York Times-journalisten Judith Miller ble torsdag løslatt etter 12 uker i fengsel.

- Det er deilig å være fri, sa Miller da hun ble løslatt fra et fengsel i Virginia torsdag.

Miller ble fengslet i begynnelsen av juli i forbindelse med at navnet på CIA-agenten Valerie Plame, ble lekket til media. Plame er gift med den tidligere Irak-ambassadøren Joe Wilson, som var svært kritisk til Bush-administrasjonens planer om å invadere landet. Han hevder at personer i Det hvit hus lekket navnet på kona hans for å skade familien.

Miller skrev aldri selv om Plame, men ble likevel fengslet da hun nektet å oppgi en kilde hun hadde vært i kontakt med om saken. Kilden viste seg å være stabssjefen til visepresident Dick Cheney, Lewis, «Scooter» Libby. Han har nå erkjent at han snakket med Miller.

- Jeg forlater fengslet i dag fordi kilden min frivillig har løst meg fra løftet om ikke å røpe innholdet i samtalene vi hadde, sa Judith Miller etter løslatelsen.

Hun skal nå avgi vitnemål i en høring om saken.

Mannen som satte Valerie Plames navn på trykk, skribenten Robert Novak, slapp fengsling, fordi han gikk med på å samarbeide med myndighetene.

Både «Scooter» Libby og den mektige Bush-rådgiveren Karl Rove har innrømmet at de snakket med flere journalister om Plame, men har nektet for at de røpet navnet hennes direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere