Bourdain ble funnet død på sitt hotellrom i Frankrike fredag, der han hadde tatt sitt eget liv, melder CNN.

– Det er med enorm sorg at vi kan bekrefte at vår venn og kollega Anthony Bourdain er død, heter det i en uttalelse fra CNN , der hans prisvinnende serie «Parts Unknown» sendes.

Bourdain var i Frankrike der han arbeidet med en kommende episode av serien. Hans nære venn, den franske kokken Eric Ripert, fant Bourdain livløs på hotellrommet fredag morgen.

– Bourdains glede over nye eventyr, nye venner, god mat og drikke, og de utrolige historiene, gjorde ham til en unik forteller. Hans talent sluttet aldri å forbause oss og vi kommer til å savne ham svært høyt. Våre tanker og bønner går til hans datter og familie, heter det i CNNs uttalelse.

Lege: 10 usunne matvarer du bør bytte ut

Bourdain har, foruten sitt virke som kokk, stått bak flere fjernsynsserier, og han har gitt ut flere bøker. Han var forkjemper for en bedre tilværelse for folk som er tilsidesatt i samfunnet og for bedre rettigheter for restaurantansatte.

Gjennom sine TV-programmer utforsket han menneskehetens tilværelse på en måte som fikk publikum til å tenke annerledes om mat, reiser og dem selv.

Underveis i sin karriere mottok han omtrent hver eneste pris som var mulig å vinne, fra Emmy til Peabody.

The Smithsonian har kalt ham «den originale rockestjernen» i den kulinariske verdenen, og «de slemme kokkenes Elvis».(©NTB)