Det er svenske SVT som forteller at flere politikilder forteller at det er funnet sprengstoff i lastebilen som fredag ettermiddag ble brukt i terrorangrepet i Stockholm sentrum.

Dette ble bekreftet av politiet under en pressekonferansen lørdag ettermiddag: Siste nytt om terrorangrepet i Sverige

Les også: Nordmenn bes ta med pass på tur til Sverige

Du kan lese en mer utfyllende sak om terrorangrepet i Stockholm her: Svensk politi bekrefter at etterlyst mann er siktet

Politiets pressetalsmann, Lars Byström, sa tidligere at politiet vil verken bekrefte eller avkrefte informasjonen, men sier at de på generelt grunnlag ikke kommenterer beslag som er gjort.

I følge SVT skal det være snakk om en hjemmelaget bombe som lå i en veske inne i førerhuset i lastebilen.

Ifølge Aftonbladet jobbet politiets bombegruppe med lastebilen natt til lørdag, og det ble da opprettet en sikkerhetssone på 200 meter mens arbeidet pågikk.

Terroristen kjørte gjennom folkemengder i Drottninggatan i Stockholm sentrum før lastebilen krasjet inn i en Åhlens-butikk. Fire personer er drept og ni mennesker er alvorlig skadd.

Trolig har terroristen forsøkt å utløse en bombe. Bomben ble ikke utløst skikkelig, men gjerningsmannen skal ha brent seg på bomben da han forsøket.

En 39 år gammel mann fra Usbekistan er siktet for terrorangrepet der fire personer ble drept og ni personer ble alvorlig skadd.

- Slik ble han tatt
Den mistenkte terroristen ble pågrepet etter kun seks timer, og det var mulig etter observasjoner fra to vitner som kjente igjen mannen, og som fulgte etter ham.

- Uten dette hadde vi aldri funnet han så kjapt, sier en politikilde til Aftonbladet.

Den mistenkte 39-åringen skal ha hoppet på et tog mot Stockholm nord etter lastebilangrepet, og på vei bort fra åstedet ble mannen fanget på overvåkningskameraer. Bildene av den mistenkte ble vist fram på den første pressekonferansen, og noen timer etterpå ble mannen pågrepet i Märsta-bydelen Valsta.

- Hun kjente han igjen gjennom bilder som ble spredt i media. Dessuten virket han nervøs og hadde brente klær, sier en kilde til Aftonbladet.

Les også: Stockholm: Her slipper de så vidt unna lastebilen

Les også: Rørt kronprinsesse Victoria på åstedet