*Nettavisen* Nyheter.

Stolt gorillamamma

Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Ingen får røre Kikis mest dyrebare skatt. Tre dager etter fødselen har den stolte gorillamammaen ikke sluppet sin nyfødte unge en eneste gang.

Mengder med mennesker flokket seg sammen i Franklin Park Zoo i Boston lørdag for å få et glimt av det medlemmet i den inndørs regnskogen i Boston: en tre-dager gammel gorillababy.

Sovnet i mammas armer
Mamma Kiki, en vestlig lavlands-gorilla, ruslet lørdag ut fra sitt nattskjulested sammen med sin nesten to kilo lille baby i sine armer, melder nyhetsbyrået AP. De fremmøtte skyndte seg fra vindu til vindu for å følge Kikis bevegelser.

Til slutt slo hun seg til ro på en seng av halm, knasket litt på noen gulrøtter før hun til slutt la seg ned og tok en hvil med sin nyfødte baby i sine armer.

Vet ikke kjønn
Gorillababyen har foreløpig ikke fått noe navn, ettersom kjønnet ikke vil bli bestemt før etter noen måneder, melder AP. Først da kan ansatte ved dyrehagen kan undersøke det lille nurket uten å oppskake moren.

- Kiki har holdt fast på denne babyen siden den ble født. Fra øyeblikket vi så den, har hun ikke sluppet taket. Hun er svært beskyttende, holder den nære og trekker seg vekk fra oss. Hun har åpenbart sin moderskap overfor oss, sier leder John Linehan for dyreparken til AP.

Gode på avl
Dyreparker har blitt dyktige til å avle gorillaer i fangenskap. Linehan sier at dyrehagens nyeste gorilla vil bli en viktig læreprosess for de seks andre gorillaene i parken. Han tror også barn kan ha nytte av å følge dyrets utvikling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.