RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: - En meningsløs tragedie

Sist oppdatert:
- Vår medfølelse går til de etterlatte, sier statsminister Jens Stoltenberg etter skolemassakren i Virginia.

STATSMINISTERENS KONTOR (Nettavisen): - Dette er en stor og uforståelig tragedie. Det er meningsløst at et menneske mister livet på grunn av at et menneske skyter vilt rundt seg på en skole. Vår mefølelse går til de etterlatte og alle menneskene som er rammet, sier Stoltenberg til Nettavisen.

Tirsdag møtte han Østerrikes president Heinz Fischer.

- Vi føler med familiene og ofrene, og uttrykker våre kondolanser. Vi står sammen i å fordømme denne forferdelige forbrytelsen. Jeg tror fordømmelsen er like stor over hele verden, sier Fishcer til Nettavisen.

Dialog
Under møtet på Statsministerens kontor sto blant annet klimapolitikk, FN, Midtøsten, og energispørsmål programmet.

-Vi er interessert i dialogen Norge har med representanter for den palestinske presidenten, sier Fischer til Nettavisen.

Han understreket at Østerrike stiller seg bak EUs politikk overfor palestinerne.

- EU er interessert i å ha kontakt med en regjering som oppfyller kravene man har blitt enige om. Statsminister Stoltenberg fortalte meg nettopp at Norge også insisterer på at disse betingelsene blir møtt, sier Fischer til Nettavisen.

Hovedkravene til palestinerne går ut på at den palestinske regjeringen må anerkjenne Israel, ta avstand fra vold, og respektere alle tidligere inngåtte avtaler.

Akershus
Tirsdag kveld er det middag på Slottet for presidenten kona Margit. Tidligere på dagen var paret i audiens hos kong Harald og dronning Sonja. Senere la Fischer og kongeparet ned krans på Nasjonalmonumentet på Akershus festning.

På ettermiddagen møtte Fischer stortingspresident Thorbjørn Jagland på Stortinget og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

T-banen
Onsdag besøker presidentparet Nasjonalgalleriet og Stortinget T-banestasjon, før Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud inviterer på lunsj. På ettermiddagen skal Fischer holde foredrag i Nobelinstituttet om dialog mellom kulturer, og fred.

Torsdag reiser presidentparet til Bergen. På Vestlandet skal de blant annet besøke Oseberg-platformen i Nordsjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere