RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLÅR TILBAKE MOT RUSSLAND: – Vi ønsker ikke noe våpenkappløp, vi ønsker ikke konfrontasjon, sier Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO.
SLÅR TILBAKE MOT RUSSLAND: – Vi ønsker ikke noe våpenkappløp, vi ønsker ikke konfrontasjon, sier Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO. Foto: Rafael Marchante (Reuters)

Stoltenberg avviser russisk kritikk

Sist oppdatert:
Russland har rustet opp over mange år, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og avviser russiske anklager om at NATO presser dem inn i et nytt våpenkappløp.

– Det er veldig feil å fremstille det som at det er NATO som driver denne utviklingen, sier Stoltenberg.

Det pågår en ordkrig mellom NATO og Russland.

Som følge av nyheten om at USA vil forhåndslagre tunge våpen i Øst-Europa, anklager russerne NATO for å tvinge dem til å forsvare sine interesser.

– Vi ønsker ikke noe våpenkappløp, vi ønsker ikke konfrontasjon. Mens vi står ved avtalen om nedrustning av konvensjonelle våpen i Europa, har Russland forlatt den, svarer Stoltenberg og sier russerne i flere år har rustet opp mens europeiske NATO-land har rustet ned.

– Vår nye utrykningsstyrke har en størrelse på 5.000. Russland har hatt umeldte øvelser på rundt 80.000, sier han til norsk presse som dekker NATOs test av den nye hurtigstyrken i Polen.

NATO gjennomfører nå den største styrkingen av det kollektive forsvaret siden den kalde krigen. Men det er defensive tiltak, mener Stoltenberg om blant annet mye større nærvær i øst.

– Hadde vi ikke svart på en sterk opprustning over mange år, på bruk av kjernefysisk retorikk, på kjernefysisk opprustning og på bruk av militærmakt mot naboland, da hadde det vært grunn til å kritisere NATO, mener han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere