RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg gratulerer Obama

Sist oppdatert:
Statsministeren gratulerer USA med den historiske begivenheten.

- Jeg gratulerer senator Barack Obama med valgseieren. Det er en historisk begivenhet at USA nå får sin første afroamerikanske president. Valget av amerikansk president har engasjert mange og har stor betydning for hele verden. Jeg ser fram til et godt og nært samarbeid med USAs nye president og hans administrasjon, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding.

Les: Her er USAs neste president

Statsministeren sier Obama har skapt håp for mange amerikanere.

- Han har lagt vekt på å være samlende for å møte de store utfordringene USA står overfor. Det har vært en spennende valgkamp med en imponerende mobilisering av nye velgere. Begge sider kan være stolte av den jobben som er gjort for å få folk til å bruke stemmeretten, sier Stoltenberg.

Republikanernes presidentkandidat John McCain måtte se seg slått, og ved 05.20-tiden erkjente han nederlaget og gratulerte Obama. President George W. Bush ønsket også Obama til lykke og sa Obama er i ferd med å bevege seg ut på den mest fantastiske ferden i livet.

Les også: - Gratulerer, Obama!

Sterke bånd
- USA er vår viktigste allierte, og det er sterke bånd mellom våre to land. Samarbeidet er basert på felles verdier og felles interesser. Nato er viktig for vår felles sikkerhet, og vi trenger fortsatt et nært og godt transatlantisk samarbeid. De store utfordringene vi står overfor i Afghanistan, er eksempel på det, sier statsminister Stoltenberg, som har forventninger om at USA tar internasjonalt lederskap i viktige saker.

Statsministeren har i dag sendt et gratulasjonsbrev til senator Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere