RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg mener debatten om russisk gass ikke hører hjemme i NATO


NATO-sjef Jens Stoltenberg i Brussel onsdag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
NATO-sjef Jens Stoltenberg i Brussel onsdag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Det er ikke innenfor NATOs ansvarsområde å ha meninger om gassledningen Nord Stream 2, som skal levere gass fra Russland til Tyskland, mener Jens Stoltenberg.

– Det er godt kjent at det er ulike syn på Nord Stream 2 i Tyskland. Det er ikke opp til NATO å avgjøre, det er en nasjonal avgjørelse, sa NATO-sjefen onsdag formiddag.

Uttalelsen fra Stoltenberg kommer etter at USAs president Donald Trump tidligere på dagen for åpent kamera stilte NATO-sjefen til veggs med knallharde spørsmål.

På et frokostmøte snakket presidenten uavbrutt i tre minutter og ville blant annet ha svar fra Stoltenberg om NATO-alliertes kjøp av gass fra Russland. Trump omtalte blant annet Tyskland som «Russlands fange».

– President Trump har et direkte språk og budskap hva gjelder forsvarsutgifter, men, grunnleggende, så er vi alle enige: Alle allierte er enige om at byrdefordelingen i alliansen må bli mer rettferdig, sa også NATO-sjefen til pressen onsdag formiddag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere