Stopper ikke nye bosetninger

Foto: AHMAD GHARABLI (Afp)

USA har ikke lykkes med å få Israel til å gå med på en ny byggestopp i bosetningene.

02.12.10 15:31

Det opplyser palestinske regjeringskilder, melder NTB.

Utspillet kommer dagen etter at Israel avslørte at de har planer om å bygge nye boliger på Vestbredden, på områder som de har annektert som en del av sin Jerusalem grenser.

Planene vil sannsynligvis hemme en gjenopptagelse av fredsforhandlingene med palestinerne ytterligere.

625 ny boliger

Israel planlegger å bygge 625 boliger i området Pisgat Zeev, ved siden av arabiske Øst-Jerusalem. Dette ble godkjent av en komité i det israelske innenriksdepartementet forrige uke - to år etter at byggeplanene opprinnelig ble foreslått.

- Den amerikanske administrasjonen har informert oss om at den israelske regjeringen ikke har gått med på en ny byggestans i bosetningene, sier en palestinsk regjeringskilde til nyhetsbyrået AFP.

President Mahmoud Abbas har gjort det klart at palestinerne ikke kommer til å sette seg til forhandlingsbordet igjen, all den tid Israel fortsetter å utvide bosetningene i de okkuperte områdene.

Presser Israel

USA og resten av verdenssamfunnet har lagt press på Israel for å få dem til å gå med på en midlertidig byggestans, noe Israels statsminister Benjamin Netanyahu har nektet å gå med på.

USA lanserte den 2. september et nytt forsøk på å gjenopplive israelsk-palestinske fredssamtaler. Byggeplanene vil trolig sette en ny stopper for dette framstøtet.

Fredssamtalene ble allerede satt på hold av palestinere, etter at Israel nektet å forlenge en frysing av byggeplanene på Vestbredden fra den 26. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.