RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoppet avis

Myndighetene hindret torsdag en av Hviterusslands viktigste opposisjonsaviser i å komme ut ved å utstede en ordre om å beslaglegge avisens eiendommer.

Avisen Narodnaja Voljas redaktør mener aksjonen er et forsøk fra myndighetene på å unngå kritikk i forkant av valget til ny nasjonalforsamling 17. oktober.

Avisen tapte nylig en injuriesak som ble anlagt av den tidligere sjefen for Hviterusslands statlige radio- og TV-selskap, som også er en ledende forretningsmann i landet. Landets høyesterett dømte avisen til å betale over 200.000 kroner i erstatning.

Men Iosif Sereditsj, som er avisens redaktør, fastholder at den verken vil være i stand til å trykke avisen eller betale boten ettersom myndighetene tar tatt beslag i avisens eiendommer.

- Det er snakk om en krisesituasjon. Skjebnen til morgendagens utgave, ja, ikke bare morgendagens utgave, vil bli avgjort i dag, sa Sereditsj på en pressekonferanse.

- Narodnaja Volja er allerede blitt utsatt for ulike angrep. Hver gang har disse kommet i forbindelse med valg eller folkeavstemninger, sier redaktøren.

Avisen skal ha et opplag på omkring 30.000 i landet hvor det bor 10 millioner mennesker.

Hviterussland har i de ti årene president Aleksander Lukasjenko har hatt makten vært preget av forfølgelse av frie medier og opposisjonelle.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere