RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Stoppet Mexicos president

Sist oppdatert:
For første gang i meksikansk historie har presidenten blitt forhindret fra å holde talen om rikets tilstand.

Kongressmedlemmer fra den politiske venstresiden tok rett og slett kontroll over podiet før Fox kom for å holde sin tale, melder BBC. Fox har isteden overlevert en skriftlig versjon av talen og skal etter planen holde en fjernsynstale i løpet av fredagen, ifølge AP.

Lovgiverne er tilhengere av Andres Manuell Lopez Obrador, er presidentkandidaten som ikke anerkjenner valgresultatet fra juli. Obrador tapte mot Felipe Calderon, som er medlemm av samme parti som Fox, PAN (National Action Party). Obrador hevder det var omfattende valgfusk, og at Fox selv bidro til juks.

Domstolene har avvist disse påstandene, og Obrador har ingen muligheter til å gå videre i retssystemet. Det øker faren for voldelige konfrontasjoner, mener BBCs korrespondent.

Obradors parti PRD (Party of the Democratic Revolution) har 126 representanter i Kongressen. Flere av disse har sagt de vil forsøke å hindre Fox fra å tale. Konservative lovgivende sier på sin side at de vil gjøre alt de kan for å beskytte presidenten..

Utenfor kongressbygingen har noen demonstranter kastet stein og flasker mot stålbarrikadene som skiller dem fra 2000 politifolk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere