Gå til sidens hovedinnhold

Storaksjon for å finne Franciska

Tre team er satt inn i søkene etter den savnede norske kvinnen Franciska Rogne (26).

Rogne ble meldt savnet etter en snøstorm i området Gulmarg i den indiske delen av Kashmir.

Hun skal ha booket seg inn på hotellet Green Heights i Gulmarg tirsdag. Et kvarter senere skal hun ha forlatt hotellet med snowboardet i hånden.

- Hun hadde bagasjen på rommet sitt. Da hun ikke kom tilbake innen 24 timer, varslet vi politiet, sier bartender Muhammad Shafi til nettstedet greaterkashmir.com.

Fredag ettermiddag er Rogne fortsatt savnet.

- Det søkes nå for fullt, forteller ambassadør Ann Ollestad ved ambassaden i New Delhi til Nettavisen.

Hun opplyser at til sammen 27 personer fordelt på tre team deltar i søket.

- Både personer fra politiet, militæret og turistmyndighetene deltar i søket, som også vil fortsette i kveld, fortsetter Ollestad.

- Tett skog
Den savnede norske kvinnen ble sist sett ved 15.15-tiden tirsdag i nærheten av en gondolheis i området.

- Hun skal ha tatt heisen fra bunn og opp til første stopp. Deretter skal hun ha forsvunnet innover i terrenget, som jeg har fått opplyst har nokså tett skog, forteller Ollestad til Nettavisen.

Etter at Rogne sist ble sett har det snødd tett i området. Til sammen skal det ha kommet mellom 25 og 30 centimeter med snø.

- Et par skal ha observert henne i området og sett at hun falt. De opplyser imidlertid at hun så uskadd ut, fortsetter Ollestad.

Hun opplyser at været i området fredag ettermiddag er «godt».

- Kort tur
Videre forteller Ollestad at ambassade personell og lokale politimenn har funnet både kontanter, kredittkort og en mobil på hotellrommet til Rogne.

- Dette vitner om at hun kun skulle ut en kort tur, fortsetter ambassadøren, og understreker at savnede er en erfaren skiløper.

Den australske turisten Paul Stewart snakket med Rogne like før hun la ut på skitur:

- Hun fortalte at hun skulle ut på ski og at vi skulle ses til kvelden. Hun hadde på seg skiklær og holdt et snøbrett i hånden. Like etter blåste det opp til en heftig snøstorm, forteller han.

- Står på
Lokale myndigheter antar fredag at Rogne fortsatt befinner seg i området.

- De har lett etter kvinnen på hoteller og sykehus i området, men uten hell. Likevel antar de at det er lite trolig at hun har beveget seg utenfor området, og vi står nå på for å finne henne, forteller Ollestad.

Det er andre gang Rogne er meldt savnet i området.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene