RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storaksjon mot «terroristleir»

Nederlandsk antiterror-politi arresterte fredag 38 mistenkte kurdiske opprørere. 29 av dem ble pågrepet i en treningsleir sør i Nederland.

Ifølge nederlandske påtalemyndigheter ble ni personer arrestert i forbindelse med aksjoner i Haag, Rotterdam, Einhoven, Capelle aan den Ijssel og på Amsterdam-flyplassen Schipol.

Major Jan van Homelen i byen Boxtel sier at 29 mistenkte fra det tidligere PKK ble arrestert på en leirplass like ved byen, melder AP.

- Det har tilsynelatende vært en treningssleir der i lengre tid, og dette er grunnen til at vi valgte å gå inn, sier han til nederlands fjernsyn.

PKK skiftet nylig navn til KONGRA-GEL, og har siden april vært på listen over terrororganisasjoner i Europa. De arresterte personene vil nå bli siktet for å være medlemmer av den kurdiske gruppen, opplyser påtalemyndighetene.

I leiren skal kurderne blitt trent for å forberede seg til kamp for PKK i Tyrkia, blant annet for å utføre terrorangrep. Treningen skal ha vært av teoretisk art, ifølge van Homelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere