RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storaviser støtter Kerry

I løpet av to dager har John Kerry sikret seg støtte fra seks amerikanske storaviser.

Søndag fikk Kerry støtte fra de tre største avisene i Missouri, Pennsylvania og Oregon, skriver nettstedet Editor and Publisher.

De tre siste avisene som stiller seg bak Kerry er St. Louis Post-Dispatch i Missouri, The Philadelphia Inquirer og Portland-Press-Herald i Maine. I alle de tre delstatene er det omtrent dødt løp mellom Kerry og president George W. Bush. Støtten fra avisene kan derfor bli viktig for Kerry.

Lørdag fikk Kerry støtte fra the Oregonian i Oregon, Atlanta Journal-Constitution og Seattle Post-Intelligencer i delstaten Washington. Kerry har nå støtte fra ti aviser, mens fem støtter Bush. Ut fra avisenes samlede opplag, leder Kerry fem til en på Bush.

- Ikke perfekt
Philadelphia Inquirer mener budsjettunderskuddet og presidentes svar på terroangrepene 11. september tilsier at det er på tide med et skifte.

- John Kerry er ikke perfekt. Han har sitt å lære. Men en ting amerikanerne burde ha oppfattet nå, er at den sittende presidenten mangler realismen, dømmekraften og evnen til å omstille seg som skal til for å være øverskommanderende, skriver avisen.

Bush i tet
I en meningsmåling for Washington Post mandag, støtter 51 prosent av de spurte George W. Bush, mens John Kerry får 46 prosent. Den uavhengige kandidaten Ralph Nader får en prosent oppslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere