*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann i London-moské under kontroll

  Brannmannskap kjemper mot flammene i Baitul Futuh-moskeen sør i London. Foto: JACK TAYLOR (AFP PHOTO)

Storbrannen i Baitul Futuh-moskeen i Morden-distriktet i London er under kontroll.

26.09.15 21:41

10 brannbiler og 70 brannmenn kjempet mot flammene i moskeen Baitul Futuh sør i London lørdag ettermiddag, melder Sky News.

- Vi jobber veldig hardt med å få kontroll over brannen, men det er en såpass stor bygning med høye tak at jeg tror det vil komme til å ta en stund, sa stasjonssjef ved Croydon brannstasjon, Phil Morton til nyhetskanalen.

Ifølge The Independent begrenset brannen seg til å gjelde administrasjonsdelen, noe som etterlater selve moskéen relativt uskadd.

Brannvesenet i London opplyste lørdag ettermiddag til BBC at mer enn halvparten av førsteetasjen i bygningen var i brann, og at ilden også hadde spredd seg til andre etasje.

Det skal ha vært en håndfull mennesker inne i moskéen da det begynte å brenne, som ble evakuert.

Én person ble fraktet til sykehus. Ifølge en talsperson for ambulansetjenesten i London skal det dreie seg om en mann i 40-årene med mulige røykskader.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.

Moskéen regnes som et landemerke. Den skal være den største i det vestlige Europa og kan ta i mot opp til 10.000 i tre forskjellige saler. Bygget sto ferdig i 2003 og skal ha kostet rundt 15 millioner pund å bygge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.