*Nettavisen* Nyheter.

Storbrann på Stordalens hotell

Foto: Conny Sillén / SCANPIX (SCANPIX)

Politiet frykter at storbrannen på Petter Stordalens hotell er påsatt.

25.02.09 09:52

Natt til onsdag brøt det ut en storbrann på Quality Hotel Statt i Eskilstuna i Sverige. Hotellet eies av Choice-gruppen til Petter Stordalen.

- Det er noen dansker som eier det, men vi leier det bare. Men ta kontakt med administrerende direktør Torgeir Silseth, så får du all informasjonen du trenger, sier Petter Stordalen i en kort kommentar til Nettavisen.

Eksplosiv brann
- Det er vi som driver hotellet. Vi vet at den startet i den gamle restaurantdelen ved 04-tiden i natt, og da var det en eksplosiv brann, men alle ble evakuert og samlet opp. Vi har et annet hotell i byen, så de ble flyttet over dit, sier administrerende direktør i Choice Hotels Scaninavia, Torgeir Silseth til Nettavisen.

- To gjester og en ansatt ble lettere skadd og ble fraktet til legevakten. Det var totalt 113 gjester i hotellet, sier han.

Brannvesenet fikk endelig kontroll over storbrannen ved 08.30-tiden onsdag.

- Nå gjenstår arbeidet med etterslukking og det kommer til å ta hele dagen, sier redningssjef Owe Törn, melder Aftonbladet.

Tror brannen var påsatt
Politiet har mistanke om at brannen kan være påsatt.

- Vi har innledet en etterforskning om mistenkt mordbrann. Flere detaljer taler for at brannen var påsatt, men mer enn det vil jeg ikke si, sier pressetalsmann Lars Franzellved Sörmlandspolisen til nyhetsbyrået TT.

Men dette er helt ukjent for Choice-gruppen

- Det har vi ingen anelse om, men det var en veldig kraftig brann. Det er jo ikke så ofte man opplever sånt, så vi er glade for at alle kom seg ut, sier Silseth.

Flyktet i panikk
Det var full panikk blant hotellgjestene da de måtte flykte ut av hotellet og ut på gaten. En av gjestene er 46 år gamle Gunilla Malm.

- Det brenner masse. Gjestene har samlet seg utenfor på gaten i sine slåbroker, sa Malm til Aftonbladet like etter at brannen brøt ut.

Om lag 25 brannmenn bisto med slukningsarbeidet og evakueringen av hotellgjestene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag