RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbritannia: – «Alvorlige konsekvenser» for Saudi-Arabia hvis drapspåstander stemmer

SNAKKER UT: Den britiske utenriksministeren Jeremy Hunt, her fotografert i Tokyo i september.
SNAKKER UT: Den britiske utenriksministeren Jeremy Hunt, her fotografert i Tokyo i september. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Storbritannias utenriksminister advarer Saudi-Arabia om at det vil få alvorlige konsekvenser hvis påstandene om at Jamal Khashoggi er drept, stemmer.

Tyrkiske kilder hevder at Jamal Khashoggi ble drept og partert da han oppsøkte det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å skaffe vielsespapirer. Khashoggi, som jobbet som journalist i Washington Post, er ikke blitt sett siden han gikk inn i bygningen 2. oktober.

Les også: Jusprofessor: Diplomater kan ikke beskyttes av immunitet i drapssaker

– Folk som lenge har regnet seg som venner av Saudi-Arabia, sier at dette er en svært, svært alvorlig sak. Hvis beskyldningene stemmer, vil det få alvorlige konsekvenser fordi vårt vennskap og partnerskap er basert på felles verdier, sier utenriksminister Jeremy Hunt.

Han legger til at britene er svært bekymret, og at han har snakket med Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir og understreket hvor alvorlig Storbritannia ser på saken.

Landet er en nær alliert og viktig handelspartner for Saudi-Arabia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere